Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós, vajas, sajtos perec: ez a tészta pofonegyszerű

A mini, sajtos pereceket mostantól otthon is egyszerűen elkészítheted. Nagyon könnyű a tészta, kívül ropogós, belül puha.
Ez a vajas tészta igazi jolly joker, hisz pogácsát, rudat és perecet is készíthetsz belőle. Elképesztően egyszerű, hisz nem kell keleszteni, csak összegyúrni a hozzávalókat. A mákot akár el is hagyhatod a tésztából. Már csak ezért a finomságért is megéri beszerezni a perec formájú kiszúrót. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg sajt
5 evőkanál tejföl
2 db tojás
1 evőkanál mák
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a sütőport jól keverd el, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Mehet hozzá a tojás, a tejföl, végül pedig a reszelt sajt fele és a mák. Jól dolgozd össze, ha túl kemény lenne, tejföllel lazíthatod a tésztát. 

Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastagra, majd perec formájú kiszúróval szaggasd ki. A leeső tésztadarabokat mindig gyúrd össze, és szaggasd ki. Rakosgasd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. A kihűlt pereceket rakd jól zárható dobozba, hogy sokáig frissek maradjanak. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések