A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját - közölte a hivatal pénteken honlapján.
A tájékoztatásban kiemelték az utóbbi időben divatos élelmiszerpiaci trendet képvisel a fekete színű élelmiszerek megjelenése, például a fekete fagylalt, fekete pizza.
Hangsúlyozzák, az elfogyasztott aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is.
Az aktív szenet tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása a gyógyszerhatás csökkenése miatt káros lehet a gyógyszerszedőkre, de hosszú távon akár az egészséges embereknél is hiányállapotok kialakulásához vezethet - hívta fel a figyelmet a hatóság.
- Izraeli IT cégek civileket megfigyelő kémprogramjai segítik a diktatúrákat
- Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya
- Londoni elemzők: a drága olaj egy időre 4 százalék fölé emelheti a magyarországi inflációt
- Tízezrek búcsúztatták Kercsben az iskolai ámokfutás áldozatait
- Két 500 kilogrammos bombát találtak a Duna budafoki szakaszán
(MTI)
0 Megjegyzések