Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, fűszeres krumplinyárs: sütőben és grillen is megsütheted

Míg kívülről jó ropogósra sül, addig belül puha marad: a krumplinyárs mindenki kedvence lesz.
A nyárson sült, fűszeres krumpli egyszerűen csúcs! Egészségesebb, mint a bő olajban sült krumpli, és igazán étvágygerjesztő is. A krumplinyárs remek kísérője lehet a grillezett húsoknak, sülteknek. Ha már előveszed a grillsütőt, azon készítsd el, ízletesebb lesz. Házi, fűszeres keverékkel lekenve igazán ínycsiklandó akár önmagában is. Extraként készíthetsz hozzá mártogatóst.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Vágd fel fél centi vastag szeletekre, és húzd nyársra. A másik lehetőség, hogy a nagyobb krumplikat spirál alakban a pálcákig bevágod, és egy határozott mozdulattal széthúzod a nyárson. Érdemes a krumpliszeletek között kevés helyet hagyni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések