Míg kívülről jó ropogósra sül, addig belül puha marad: a krumplinyárs mindenki kedvence lesz.
A nyárson sült, fűszeres krumpli egyszerűen csúcs! Egészségesebb, mint a bő olajban sült krumpli, és igazán étvágygerjesztő is. A krumplinyárs remek kísérője lehet a grillezett húsoknak, sülteknek. Ha már előveszed a grillsütőt, azon készítsd el, ízletesebb lesz. Házi, fűszeres keverékkel lekenve igazán ínycsiklandó akár önmagában is. Extraként készíthetsz hozzá mártogatóst.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Vágd fel fél centi vastag szeletekre, és húzd nyársra. A másik lehetőség, hogy a nagyobb krumplikat spirál alakban a pálcákig bevágod, és egy határozott mozdulattal széthúzod a nyárson. Érdemes a krumpliszeletek között kevés helyet hagyni.
Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a krumplikat. Süsd gyakran forgatva szép barnára. Sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt elkészül. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
Omlós, lekváros cake pop: ezt a mini pitét mindenki imádja majd
Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Spenótfőzelék: Az íze olyan, mintha tényleg a nagymama főzte volna...
Pihe-puha, málnás, krémsajtos kevert süti pofonegyszerűen: legközelebb is így fogod készíteni
0 Megjegyzések