Hódít a pillekönnyű felhőkenyér a diétázók körében. Remekül pótolja a péksütiket, és nem nagy kihívás elkészíteni!
A gluténmentes felhőkenyérrel könnyű a diéta, hisz semleges íze miatt változatosan felhasználható. Készíthetsz belőle szendvicset, megkenheted kencékkel, sőt, nagyobb formában sütve, feltétekkel pizzaként is kínálhatod. Zöldfűszerekkel, fokhagymával tovább turbózhatod. Csupán 10 percet kell vele dolgoznod, a többit a sütő elintézi.
Hozzávalók 8 darabhoz:
3 db tojás
3 evőkanál krémsajt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal, a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a krémsajtos keveréket. Fontos, hogy ne törd össze a habot, különben nem lesz könnyű a tészta.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanál segítségével készíts ki kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Ne legyenek túl vékonyak a kenyérkék, különben nagyon szárazak lesznek. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép aranybarna a péksüti, vedd ki a sütőből. Ekkor még könnyen törik, ezért várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról.
Omlós, lekváros cake pop: ezt a mini pitét mindenki imádja majd
Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Spenótfőzelék: Az íze olyan, mintha tényleg a nagymama főzte volna...
Pihe-puha, málnás, krémsajtos kevert süti pofonegyszerűen: legközelebb is így fogod készíteni
0 Megjegyzések