Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Friss spenótos-cukkinis tészta parmezánnal: tepsiben összesütve még jobb

A spenótos-cukkinis tészta tele van friss ízekkel. Remek választás, ha nem akarsz sokáig a konyhában tüsténkedni.
A húsos változatok helyett a nagy hőségben a spenótos-cukkinis tészta jobban esik. Ráadásul villámgyorsan letudhatod az ételkészítést, hisz, amíg a fusili megfő, a zöldségeket is összedobhatod. Ha szénhidrátcsökkentett tésztát választasz hozzá, a diétádba is bátran beillesztheted. Érdemes pár percre sütőbe tenni, úgy még jobban kijönnek a kitűnő ízek. 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg fusili
10 dkg parmezán
10 dkg olivabogyó
1 bögre friss spenót
1 db cukkini
1 dl tejszín
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 szál bazsalikom
1 késhegynyi szerecsendió
bors

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd a csomagoláson szereplő ideig, körülbelül nyolc-tíz percig. Akkor jó, ha fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.
A cukkinit mosd meg, ha szeretnéd, pucold meg és karikázd fel. Egy lábosban hevíts kevés olívaolajat, majd dobd rá az aprított vöröshagymát, és pirítsd meg. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a cukkini. Kevergetve süsd egy percig, és rakd hozzá a spenótot. Ha kezd fonnyadni, húzd le a tűzről. Tedd a tésztát és a zöldségeket egy tűzálló tálba, öntsd le a sóval, a szerecsendióval és a borssal összekevert tejszínnel, szórd hozzá az olívabogyót, majd szórd meg parmezánnal. Told 180 fokos sütőbe 10 percre. Tálaláskor díszítsd a tésztát bazsalikomlevelekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések